Omgeving

Verhuur gebouw - omgeving

De voormalige herenboerderij Landvreugd ligt op de ideale plek voor wie een afgeschermd stukje natuur wil combineren met een goede bereikbaarheid en prima voorzieningen. Hierdoor is ´t Koetshuis ook de ideale uitvalsbasis voor wie in de wijde omgeving zijn bezigheden zoekt.

Omgeving

Op loopafstand zijn diverse mogelijkheden voor activiteiten en uitstapjes. Zo ligt er een subtropisch zwemparadijs, zwembad Groenoord, op loopafstand. Ook ligt op loopafstand het Beatrixpark met daarin een grote, vrij toegankelijke speeltuin, Fort Drakensteijn, met o.a. een waterspeeltuin, een heemtuin en kinderboerderij ´t Hoefblad. In de wijk zelf, op zo'n 300 meter van het gebouw, liggen twee natuurspeeltuinen.

Voorzieningen

Bus- en tramhaltes liggen op loopafstand. Het treinstation Schiedam-Nieuwland wordt omgebouwd tot lightrail en zal in 2018 heropenen.

Nabij het groepshuis ligt op loopafstand (ca. 200 meter) een klein winkelcomplex met daarin o.a. een grote supermarkt van Dirk van den Broek, een slager en een drogisterij. Op circa 1 km. afstand ligt een groot winkelcentrum, Hof van Spaland geheten, met diverse winkels en 2 grote supermarkten (Albert Heijn en Lidl). Op dinsdagochtend is er markt nabij dit winkelcentrum.

In zuidelijke richting vindt u op loopafstand het Franciscus Vlietland ziekenhuis (locatie: Vlietland) naast het Politiebureau. In het ziekenhuis zijn de Spoed Eisende Hulp-afdeling (SEH) en een Apotheek Poldervaart gevestigd. Deze apotheek is 365 dagen per jaar, 24 uur per dag geopend.
Op vrijdag is de grote markt in het centrum van de stad. In de stad vindt u ook de winkelcentra, met parkeergelegenheid, De Passage en het ABC-complex met o.a. Blokker, C&A, Hema enz. en grotere supermarkten zoals Albert Heijn en Bas van der Heijden. Deze centra zijn met de auto of het openbaar vervoer eenvoudig in 10 minuten te bereiken. ´t Koetshuis ligt op 10 minuten van de binnenstad van Schiedam én op 10 minuten afstand van Vlaardingen.

Schiedam

Schiedam heeft een rijke historie en wordt gekenmerkt door rustieke grachten, een schitterend stadhuis, fraaie panden en vele mogelijkheden om te winkelen. Ook zijn het Stedelijk Museum en het Nationaal Jenevermuseum het bezoeken waard. Ook heeft Schiedam de hoogste windmolens van de wereld. Een bezoek aan museummolen De Nieuwe Palmboom is dan ook een aanrader. Ook is het heel leuk een rondvaart te maken door het oude gedeelte van de stad. Bezoek ook eens een van de vele evenementen in Schiedam of Vlaardingen.

Meer informatie over Schiedam is te vinden op de gemeentelijke site of op www.vvvschiedam.nl (VVV Westland/Nieuwe Waterweg).

Vlaardingen

Ook Vlaardingen kent een zeer rijke geschiedenis die teruggaat tot zo'n 3000 voor Christus. Leuk is ook een bezoek aan het visserij museum of bekijk Vlaardingen vanaf de fluisterboot. Vlaardingen is ook bekend voor zijn jaarlijkse logger festival

Meer informatie over Vlaardingen is te vinden op de gemeentelijke site of op www.vvvvlaardingen.nl.

Verbindingen

Vanuit het Koetshuis zijn er goede tram-, trein- en busverbindingen met o.a. Rotterdam, Delft, Hoek van Holland en o.a. Kinderdijk. Met tramlijn 21 en 23 is Rotterdam makkelijk te bereiken, of stap over op de metro voor een nog snellere verbinding. In Rotterdam vindt u o.a. de mooie dierentuin Blijdorp met het Oceanium, musea zoals het Maritiem museum / Scheepvaartmuseum, havenrondvaarten enz. Ook is de deelgemeente Delfshaven een bezoek waard.

Met de lightrail zit je in 20 minuten in Hoek van Holland voor een bezoek aan het strand, een wandeling door de duinen of over de pier. Ook zit in Hoek van Holland het Nederlands Kustverdedigingsmuseum. Merk op dat de lightrail naar verwachting op 1 september 2017 wordt geopend. Tot die tijd is er geen verbinding op het railstraject Schiedam-Hoek van Holland.

Delft is internationaal vermaard vanwege zijn grachten, oude binnenstad en de Grote Kerk waar veel leden van het Koninklijk huis zijn begraven.

Bereikbaarheid

Met de auto is " ´t Koetshuis" eenvoudig te bereiken via de A20, Gouda/Hoek van Holland.

Vanuit Gouda:

Neem de A20 in de richting Hoek van Holland. Nadat je de afslag Schiedam-Noord hebt genomen, ga je onderaan bij de verkeerslichten linksaf. Bij de volgende verkeerslichten wederom linksaf. Vervolgens de eerste weg linksaf en hierna de weg blijven volgen. Je ziet dan vanzelf aan je linkerhand het complex van boerderij Landvreugd liggen.

Vanuit Hoek van Holland:

Neem de A20 in de richting Rotterdam. Onderaan de afrit Schiedam-Noord ga je linksaf. Bij de verkeerslichten ga je wederom linksaf. Hierna ga je bij de tweede verkeerslichten linksaf. Vervolgens de eerste weg linksaf, daarna de weg blijven volgen, waarna je vanzelf aan je linkerhand het complex van boerderij Landvreugd ziet liggen.

De auto´s mogen op het complex worden geparkeerd.

Openbaar vervoer

Tram:

Vanaf het station Schiedam-Nieuwland tramlijn 21 of 23 nemen richting respectievelijk Woudhoek of Holy. Vervolgens uitstappen op halte Prinses Beatrixlaan. Hierna de weg oversteken. Vervolgens ga je na het winkelcentrum linksaf, waarna je na circa 300 meter bij het complex van boerderij Landvreugd komt.

Bus:

Vanaf het station Schiedam-Nieuwland neem je buslijn 51 richting Woudhoek. Vervolgens uitstappen op halte Laan van Bol´es. Hierna steek je de weg over richting het winkelcentrum. Het winkelcentrum laat je links liggen, waarna je na circa 300 meter bij het complex van boerderij Landvreugd komt.

Trein:

Het Lightrail-station Schiedam-Nieuwland ligt op de lijn Hoek van Holland-Rotterdam CS en kent een metro-verbinding. Zo om de 6 minuten vertrekt er een trein. Vanaf het station is ons groepshuis goed aan te lopen: Loop in noordelijke richting (dat is de richting van het politiebureau en het ziekenhuis). Nadat je onder de rijksweg door bent gelopen ga je linksaf langs het Stedelijk Gymnasium. Aan je linkerhand vind je na 700 meter Boerderij Landvreugd.

Ook is het mogelijk met de tram verder te gaan: loop vanaf het lightstation Schiedam-Nieuwland in noordelijke richting naar de tramhalte (let op: de halte ligt niet langer onder het NS-station maar is verplaatst naar de hoofdingang van het ziekenhuis). Stap 1 halte verder uit op de halte Beatrixlaan. Hierna de weg oversteken. Vervolgens ga je na het winkelcentrum linksaf, waarna je na circa 300 meter bij het complex van boerderij Landvreugd komt.

Merk op dat de lightrail naar verwachting op 1 september 2017 wordt geopend. Tot die tijd is er geen verbinding op het railstraject Schiedam-Hoek van Holland.

Informatie openbaar vervoer.

Bus, tram, lightrail en metro RET
Bus Connexxion
Trein NS

Informatie

Mail gerust eens als je nog vragen hebt of om vrijblijvend te komen kijken. Inlichtingen en reserveringen bij de beheerder:
J. Lemmen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor dringende zaken kan je ook bellen: 06-12525999

Scouting Tono-groep

Verhuur Scouting Tono-groep - Omgeving

verhuurtitel9.jpg